Weersverwachting voor de Roerstreek

6:00

Een zuidelijke stroming zorgt voor tropisch weer en door een koufront in de buurt neemt de onstabiliteit in de atmosfeer later vandaag toe met mogelijk een regen- of onweersbui.
Vandaag is er een wisselende bewolking en het blijft droog. De maxima liggen rond de 33 graden en de wind is overwegend matig uit zuidelijke richtingen, 2-3 Bft..
In de loop van de avond neemt vanuit het zuiden de kans op een regen- of onweersbui toe. (KNMI Code geel geldig van 22:00 uur tot 8:00 uur: Onweersbuien, mogelijk met zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag).
Vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen en het wordt een warme nacht met minima rond de 20 graden.
Morgen is er een wisselende bewolking en het blijft droog. Het wordt opnieuw tropisch met in de middag 32 graden bij een zwakke zuidoostelijke wind.

Vooruitzichten: Het blijft aanhoudend zomers de komende dagen met af en toe kans op een regen- of onweersbui. Vanaf volgende week dinsdag wordt het wat minder warm met dan af en toe een bui en richting eind volgende week wordt het opnieuw warmer.
Langjarig gemiddelde (1991-2020)  11 – 20 juni
Min. temp.: 13 graden | Max. temp.: 23 graden | Langjarig gemiddelde neerslag juni: 72 mm.

Opgesteld door Ben Effing